Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Utsålt – Premiär Kulturföreningen EJNAR

1 oktober, 2016 kl. 19:00

- 250 SEK

 

tibble-300h

Tibble Transsibiriska

2011 satt Johan Testad och Jonas Runefelt, nyblivna grannar i byn Tibble, i bilen på väg hem från en gemensam spelning. Ur bilstereon strömmade soundtracket till filmen ”Gypsies are found near heaven”, en rysk-romsk film från 1976. Det visade sig otroligt nog att musik som den i filmen var något som båda var för sig haft närvarande under sina musikaliska uppväxter, men aldrig låtit blomma ut. – Tänk om man skulle kunna starta ett band och spela den här musiken! – Ja, men det kan vi väl försöka? Vi gör det!

Tibble Transsibiriska bildades och växte snabbt till ett sexmannaband: Johan Testad – sång och gitarr Jonas Runefelt – domra och sång Mats Jonsson – bastuba Alexandra Särström – saxofon, dragspel och sång Martin Källgren – slagverk och sång Emil Rotsjö – fiol och sång Det dröjde inte länge förrän en rad spelningar på festivaler och fester dök upp. Gruppen har sedan dess successivt utvecklats till något av ett kollektiv.

De spelar en unik stil av balkaninspirerade låtar med texter på svenska och inslag av romani. Tibble Transsibiriska vill lyfta fram romernas rika musikkultur. Bandet spelar den musiken, inte bara för att den är fantastisk, utan även för att det bygger broar mellan folk och motverkar rasism. De når en publik som annars inte skulle komma i kontakt med den traditionen. Efter många frågor från publiken om kommande album, gick Tibble Transsibiriska slutligen in i studio BoomTown för inspelning under våren 2014. Singeln ”Jag är tokig i dig (tutti frutti)” släpptes i november 2014 och det självbetitlade albumet släpptes i februari 2015. Tibble Transsibiriska vann nyligen årets folkmusikpris på Dalecarlia Music awards och just nu jobbas för fullt med ett nytt album.”

http://tibbletranssibiriska.se/


2014-augusti-02_IMG_0487_webb

John Mitchell & Sofie Jonsson

John Mitchell från Skottland (gitarr och sång) och Sofie Jonsson från Gagnef (fiol och sång) spelar folkmusik ”with a twist”. Egna sånger och låtar blandas med och influeras av folkmusik från Skottland, Irland, USA och Sverige. Reels och breakdowns, stämsång och mästerligt spel.

”Folk music beyond the ordinary.” (Sur la Route de Memphis Magazine)
John och Sofie var nominerade i kategorin årets folkmusikpris på Dalecarlia Music Awards 2015.

http://www.johnandsofie.com/


Sollerökäringen, Putte Snitt och flera artister!


Med reservation för ändringar


Observera att medlemskap krävs för att besöka våra medlemskvällar.
Du måste betala detta senast dagen innan föreställningen som du tänker besöka.

Medlemskap kan inte lösas i entrén när man besöker ett arrangemang som kräver medlemskap.

Utsålt!

Eventuella restplatser säljs vid entrén

Detaljer

Datum:
1 oktober, 2016
Tid:
19:00
Pris:
250 SEK
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Kulturföreningen Ejnar

Detaljer

Datum:
1 oktober, 2016
Tid:
19:00
Pris:
250 SEK
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Kulturföreningen Ejnar