Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Schultz, Lindberg, & Gersztenkorn

26 oktober, 2019 kl. 18:30

- 125kr

Lördag 26 oktober. Vi öppnar för servering kl. 18:30. Plats på scen kl. 20:00

Entré 125:-

Välkommen till en svängig kväll på Soldvägen 38, Sollerön!

Max Schultz är en svensk jazzgitarrist som spelar och komponerar musik inom såväl jazz-, blues- och popgenren. Han började spela gitarr vid 10 års ålder efter att ha sett en konsert med Jimi Hendrix i Stockholm och turnerade 1979 med bandet Rena vätskor i Stockholm som även deltog även i en film av SVT. Därefter engagerades Max Schultz i gruppen Mynta där han under sju år utvecklades som jazzgitarrist och även kom i kontakt med indiska musikaliska influenser. Han har spelat med Herbie Hancock, Esbjörn Svensson, Nils Landgren, Svante Turesson, Rebecca Törnqvist m.fl.

Leo Lindberg är en prisad pianist som ser till att det svänger. 21-årige pianisten Leo Lindberg har redan spelat med många av landets stora jazzprofiler, som Bernt Rosengren, Amanda Sedgwick och Nisse Sandström. Har har också förärats flera priser, däribland Louis Armstrong- och Monica Zetterlundstipendiena. Nu tilldelas han Faschings Vänners stipendium 2015 och det bland annat med motiveringen att ”hans tonkaskader är en fröjd att lyssna till”. Själv anser han också att det måste svänga om musiken.

Jess Jacques Gersztenkorn kom från Frankrike till Sverige med sin dåvarande flickvän i mitten av 70-talet.
”Jag trivdes i naturen och började turnera med många band. Jag har även spelat en del utomlands, både jazz och kommersiell musik, brasiliansk och fransk musik. I Stockholm spelade jag tillsammans med väldigt finna musiker i c:a 10 år . Spelade där mycket med Ulf Adåker, Krister Anderson, Daniel Tilling och ett 100-tal andra musiker. T.ex. Trummisen Anders Nyberg, Tommy Koverhult, Stefan Abeleen, Klas von Heijne. Rigmor Gustafson var med ibland i början, även hennes syster Christina.”

 

Säkra din plats genom köp av biljett hos kulturbiljetter:

 

EJNARS PUB har fullständiga rättigheter. Enklare varmrätter serveras. Medlemskap i föreningen är inget krav, men stöd gärna verksamheten genom att bli medlem!
Bankgiro: 5130-7486 Swish: 123 609 73 64

Soldvägen 38 SOLLERÖN

Följ Kulturföreningen EJNAR:

 

Detaljer

Datum:
26 oktober, 2019
Tid:
18:30
Pris:
125kr
Evenemang Taggar:

Arrangörer

Kulturföreningen Ejnar
Studiefrämjandet

Plats

EJNARS PUB
Soldvägen 38
SOLLERÖN, Sverige
+ Google Map

Detaljer

Datum:
26 oktober, 2019
Tid:
18:30
Pris:
125kr
Evenemang Taggar:

Arrangörer

Kulturföreningen Ejnar
Studiefrämjandet

Plats

EJNARS PUB
Soldvägen 38
SOLLERÖN, Sverige
+ Google Map